Jerom, 2:e processoperatör

Hej Jerom! Berätta lite om dig själv och hur du hamnade du på Heidelberg Materials i Skövde?

– Jag hittade hit via Arbetsförmedlingen redan 1999 då vi tillfälligt skulle testa en ny däckanläggning. Jag såg i samband med det att företaget sökte personal på driftcentralen. Det lät intressant så jag sökte tjänsten och några månader senare blev jag kontaktad av dåvarande personalchef och fick möjligheten att börja redan några dagar senare. Jag har arbetet på då driftcentralen sedan dess och idag är jag 2:e processoperatör.

Vad innebär ditt arbete?

– Som 2:e processoperatör sköter jag cement-och råkvarnarna. Jag analyserar prover och ändrar i recepten vid behov. Jag övervakar även stentransporter och hanterar de eventuella larm som går. Vi har dessutom också ansvar för en annan anläggning som vi hanterar på distans.

Hur kan en dag på Heidelberg Materials se ut för dig?

– Vi börjar med ett uppstartsmöte där vi får en rapportering från tidigare skift samt läser skiftrapporten. Efter det gör jag provtagningar och justerar eventuellt recepten. Ibland hjälper jag till om det fastar däck i anläggningen eller om det fastnar sten i stentransporten. Under dagen stöttar jag även 1:e och 3:e processoperatör. Ibland kan det till exempel bli cyklontätningar och då måste vi ”spränga” sönder dessa.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen! Dagarna kan se helt olika ut. Man vet aldrig vad som kommer hända.

Vad är viktiga egenskaper för att trivas i din roll?

– Det är viktigt att man har lätt för att lära sig då man behöver förstå hur fabriken är uppbyggd. Man får inte heller vara rädd för att ställa frågor till mer erfaren personal. Det kan vara mycket som skiljer sig åt i provtagning och arbete beroende på säsong. Du behöver såklart vara hjälpsam, trevlig och komma överens med andra och i stressade situationer behöver du kunna behålla lugnet.

Vad är det bästa med att arbeta på Heidelberg Materials?

– Jag känner att jag har frihet på arbetet och att cheferna litar på oss. Jag tar till exempel rast och lunch när det passar mig och arbetet. Dessutom är kollegorna också väldigt trevliga att arbeta med.

Vill du bli processoperatör?

I september 2024 startar en utbildning till processoperatör. Den vänder sig till dig som vill ha goda utsikter till jobb efter utbildningen.

Sista ansökningsdag är 16 juni 2024

Läs mer