Läs om Chatarina, industrielektriker

Hej Chatarina! Kan du berätta lite om dig själv och hur du hamnade du på Heidelberg Materials i Skövde?

– Jag gick El-och energiprogrammet på Kavelbro gymnasium i Skövde. Efter det fick jag jobb som installationselektriker på kommunen. Efter några år där fick jag tips av en bekant att söka jobb på Heidelberg. Jag skickade in en spontanansökan och nu har jag varit här i 3 år som elektriker.

Vad innebär ditt arbete?

– Det övergripande målet är att hålla fabriken i gång. Det dagliga jobbet består i att felsöka, reparera och modernisera fabriken. 

Hur kan en dag på Heidelberg Materials se ut för dig?

– Vi börjar med ett uppstartsmöte och går igenom planen för dagen. Efter det går vi ut och påbörjar dagens uppdrag, men ibland får vi snabbt ställa om för att lösa akuta fel. Det varierar mycket! 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Vi har stor frihet. Vi får visserligen arbetsordrar men kan själva bestämma till stor del hur vi löser problemen. Det är också en bra sammanhållning på avdelningen och vi hjälper varandra. Alla är bara ett telefonsamtal bort.

Vad är viktiga egenskaper för att trivas i din roll?

– Man behöver vara en öppen och glad person som gillar att jobba i team, men man ska också kunna jobba själv. Sedan skadar det inte att ha en del tålamod också. 

Vad är det bästa med att arbeta på Heidelberg Materials?

– Alla är hjälpsamma. Vi jobbar mot samma huvudmål och det är att hålla fabriken rullande.